DE ZAGERIJ

VAN BOOM TOT.....

We zagen zelf bomen, veelal in samenwerking met hoveniers en boom chirurgen. Veel van deze bomen zouden anders als brandhout eindigen, maar krijgen op deze manier toch een nieuw leven. 

Omdat we het hele proces van boom tot eindproduct zelf in de hand hebben kunnen we zelf beslissen waar elke boom het meest geschikt voor is. 

grote stammen worden verzaagd tot tafel bladen, kleine stammen worden bijzondere schalen en zelfs het afvalhout wordt verwerkt tot snijplanken en ander keuken gerei.

Zo kunnen we aan bijna elke wens voldoen. en hier zijn we dan ook erg trots op. Zoekt u iets speciaal voor u gemaakt? neem dan contact met u op om te kijken hoe we dat waar kunnen maken.

 

 

 

Zagen

We zagen zelf op onze zaagmachines. we kunnen tot wel 125cm breed zagen! dit maakt het mogelijk om hele brede tafelbladen uit 1 stuk te maken.

 

Rusten

Om kwalitatief hout te krijgen moet het hout eerst rusten, dit is belangrijk om hout te krijgen zonder scheuren of spanning. Na een rustperiode van een jaar tot anderhalf jaar kan het hout naar de laatste stap

Drogen

Om stabiel hout te krijgen is het belangrijk het hout terug te drogen. Wij gebruiken een speciaal ontwikkelde oven die met behulp van zonnepanelen het hout droogt. Omdat We het drogen niet uitbesteden is het ook mogelijk om moeilijke stukken te drogen die een commerciële drogerij links laat liggen.